oplossingen

Thuis werken steeds interessanter

Als we stellen dat ons wegennet steeds voller raakt, vertellen we u waarschijnlijk geen nieuws. Werknemers gaan steeds vroeger van huis om de dagelijkse files te ontlopen en op tijd op hun werk te zijn. Dit nobele initiatief wordt tenietgedaan door andere werknemers die hetzelfde doen. Het gevolg is dat werkdagen van acht uur voor velen betekenen dat zij tien tot twaalf uur van huis zijn. De enige die nergens last van heeft, is de thuis- of telewerker.

Lees meer....

IT is geen doel maar een middel

Informatietechnologie, kortweg IT, is een erg jonge branche waarin de ontwikkelingen razendsnel gaan. De computer die u vandaag koopt, is over twee jaar alweer 'langzaam'. Voor de software die u vorige maand heeft aangeschaft, is over zes maanden alweer een update beschikbaar. Daar word je als IT'er niet echt een populaire jongen van...

Lees meer....

Draadloos werken maakt medewerkers flexibel

Draadloze netwerken geven uw medewerkers maximale flexibiliteit. Met een laptop zijn ze niet aan een locatie gebonden. Knelpunt bij draadloze netwerken was tot voor kort de (on-)veiligheid. Tegenwoordig is dat beter in orde, maar dan dient u wel de veiligheidsvoorschriften te volgen.

Lees meer....

Weg met het wachtwoord

Een wachtwoord is nog steeds de meest gebruikte manier om gegevens te beschermen. In de begintijd van de (kantoor-)automatisering was dit nauwelijks een probleem. Lastig werd het pas toen internetverbindingen hun intrede deden. Voor tal van websites worden wachtwoorden gevraagd en het menselijke geheugen lijkt er niet op gebouwd tientallen verschillende wachtwoorden of combinaties te onthouden. Het gevolg: maar liefst 55 procent van de computergebruikers heeft minimaal één wachtwoord ergens genoteerd en ongeveer 10 procent heeft alle wachtwoorden op papier gezet.

Lees meer....

  | compenz bv | Prins Hendrikstraat 9 | 7721 cz dalfsen | t  0529-435166 | f  0529-435160 | e  info@compenz.nl |